Cerccrom
Acasa Participanti Obiective Rezultate Noutati si Evenimente Publicatii stiintifice Lang

Rezumatul etapei de executie nr 3

Rezumatul etapei de executie nr 4 

Film de prezentare (download video)

Rezumatul etapei de execuţie nr 1

Rezumatul etapei de execuţie nr 2

Rezultatele finale preconizate ale proiectului:

  • Raport comprehensiv al profilului RODG şi ierarhia barierelor īn participarea la programul de screening
  • Laborator complet echipat care va oferi resurse de testare HPV pentru īntreaga regiune de nord-vest a ţării
  • Portalul de raportare on-line a cazurilor noi de cancer.

Proiectul va oferi o perspectivă ştiinţifică nevoilor neadresate referitoare la organizarea programului de screening al cancerului de col uterin din Romānia, din punctul de vedere al beneficiarului.

 Proiectul va include deasemenea planificarea, proiectarea şi implementarea unei abordări sistematice de colectare automată a datelor īn regiunea NV a ţării, numite OncReg, găzduită de Portalul NWCc dezvoltat īn cadrul proiectului.

 Se va determina prevalenţa displaziei, a cancerului invaziv de col uterin şi a genotipurilor predominante la femeile de etnie rromă; se va asigura o protecţie de lungă durată a femeilor rrome şi din alte grupuri defavorizate, care au fost testate HPV şi citologic.

 Ne aşteptăm la o īmbunătăţire a integrităţii şi actualităţii datelor regionale de cancer, precum şi o evaluare exactă a eficienţei programelor de screening la populaţii ţintă specifice. Īn cele din urmă, este preconizată o mai bună guvernare īn asistenţa medicală din regiunea NV, cu crearea spaţiului şi a experienţei necesare pentru o īmbunătăţire la nivel naţional īn ceea ce priveşte una din cele mai importante probleme de sănătate din Romānia, cancerul şi īn special, cancer de col uterin.

 

Cerccrom
[Acasa] [Participanti] [Obiective] [Rezultate] [Noutati si evenimente] [Publicatii Stiintifice]